St.Kilda Cruises

Spectaculair, ruig, bijna dreigend maar toch wemelend van zeldzame vogel- en plantensoorten heeft de eilandengroep van St Kilda (of Hirta) in de loop der eeuwen een grote aantrekkingskracht gehad op biologen, ondernemende reizigers en avonturiers. Mensen wilden zelf het unieke dierenleven, het bijzondere landschap en de interessante historie met eigen ogen zien. Het belang van de spectaculaire onder- en boven water wereld van St Kilda wordt sinds lange tijd onderkend. Er komen een aantal dieren- en planten soorten voor die uniek zijn voor St Kilda. Deze soorten worden zorgvuldig door een aantal natuurbeschermings organisaties gemonitored.
Het overweldigende landschap, de geschiedenis en de afgelegen ligging van St Kilda hebben bezoekers door de eeuwen heen gefascineerd. De eilanden hebben inmiddels de status van UNESCO reservaat, nationaal natuurpark en oudheidkundig monument verworven.
Wegens hun groot landschappelijk- en historisch belang en hun unieke schoonheid staan de eilanden van de St Kilda groep op de werelderfgoedlijst. Indien u een excursie naar St Kilda wilt meemaken kan dat met Kilda Cruises. Kilda cruises wordt sinds 2005 op een bijzonder prettige en professionele manier gerund door Angus Campbell en is gevestigd op het eiland Harris. Met de Orca II biedt Kilda cruises snelle comfortabele dag trips met St Kilda als hoofdbestemming. Op verzoek kunnen andere verafgelegen eilanden worden aangedaan. Kilda Cruises